אנו מספקים שירותי ייעוץ לבטיחות מזון המתבצעים על ידי אנשי מקצוע מומחים. הבקרים שלנו מבצעים ביקורות מדריכות מקיפות במטבחים ובסופן מפיקים דו"ח מפורט המצביע על הליקויים הקיימים הדורשים טיפול, הדוח מלווה בתמונות של הליקויים והסברים מפורטים הכוללים מתן פתרונות לטיפול.
מטרת הביקורת היא לשפר את נוהלי העבודה, לספק מזון בריא ובטוח למאכל, למנוע הרעלות מזון, תלונות לקוחות ומניעת שלילת הרישיון.
בעל עסק אינו יכול להיות זמין בכל מקום כל הזמן – אנו נהיה העיניים שלך במטבח.
אנו מוודאים כי המסעדות, לרבות אלו המופעלות על ידי זכיינים, פועלות תחת אותם נוהלי בטיחות מזון המבוקשים על ידי בעלי העסק, משרד הבריאות, הווטרינריה והעיריות. זיהוי מוקדם של תקלות וטיפול בהן, מאפשר לבעל העסק שקט נפשי במינימום מאמץ וגם שמירה על השם והמוניטין הטובים של המקום.
הביקורות שלנו הן המראה של בעל העסק להתנהלות המטבח במקום.
חברת BCR PRO מציבה בעלי מקצוע מהשורה הראשונה בבטיחות מזון בהם: ווטרינרים, תברואנים, מהנדסי מזון וטכנולוגי מזון. בעל המקצוע שיוצב בעסקך עובר בין המדורים השונים במטבח ומוודא את תקינותם של המרכיבים והפעולות הנדרשות במטבח כגון:
בדיקת ספקים– החברה בודקת את איכות הספקים ואת איכות המוצרים אותם הם מספקים לעסק.
בדיקת תשתיות סניטציה ורמת ניקיון בעסק– נוהלי טיפול במזון, ביקורות ובדיקות מעבדה. עם סיום הביקורת יועבר אליך הלקוח, דו"ח בשפה העברית, נעים לקריאה והבנה, המפרט את ממצאיו של יועצנו. בדו"ח יצוינו הליקויים וההמלצות ליישום בהתאם. בדו"חות העתידיים, הדו"ח יפרט גם את השיפורים שנעשו.
על פי רוב, הביקורות נערכות ללא תיאום מראש ובמהלך שעות היום על מנת לקבל תמונת מצב אמיתית ולהפריע כמה שפחות בעת השעות שבהן ה-SERVICE פעיל. יחד עם זאת, ישנם עסקים המעוניינים לתאם מראש וזה ניתן. הבדיקות בשעות הבוקר המוקדמות מאפשרות בדיקה של המוצרים המגיעים מהספקים. התברואן מודד את הטמפרטורות של המוצרים ומוודא את תקינותם.
לכל בית ממכר מזון מורכבת תוכנית תברואתית אישית. התוכנית מותאמת על-פי היקף הפעילות, הערכה ראשונית של הליקויים והצורך במעקב תברואי שוטף. במקרים מסוימים, אפשר שבתחילת הפעילות, תתבצענה מספר ביקורות בחודש עד להסדרת הליקויים, ולאחר מכן תתבצע ביקורת פעם בחודש בלבד.
חלק חשוב בשמירה על בטיחות המזון הינן הבדיקות מעבדה המיקרוביולוגיות.
כחלק מתהליך הביקורת במקום שעורך יועץ התברואה , נלקחות דגימות למעבדה. ההחלטה אילו דגימות יש לקחת נעשית על-פי סוג המטבח והתוצר שהוא מייצר. למשל, הדגימות שנלקחות במקומות בהם המטבח מספק תוצרים המבוססים על מזון מן הים יהיו שונות מהדגימות שילקחו בבית ממכר שעוסק רק בבמוצרי בשר. הדגימות נלקחות ממוצרים וממשטחים בהתאם לדרישות המעודכנות ביותר של משרד הבריאות. הבדיקות מבוצעות במעבדה מאושרת על ידי משרד הבריאות תוך שימוש במכשירים משוכללים מהמתקדמים ביותר בתחום. קיום הבדיקות במעבדה חיצונית מהווה יתרון משום שהבדיקות אינן תלויות ומספקות תשובות אמיתיות ומדוקדקות המקובלות על-ידי משרד הבריאות.
באמצעות הדגימות, נבחנות האיכויות של החומרים ועמידתם בתנאים הנדרשים. הדגימות מאפשרות לבעל העסק, לקבל תמונה טובה יותר על המוצרים הנרכשים על ידו ועל רמת השימור שלהם בתנאים הקיימים.
לאחר קבלת תשובות המעבדה, יועץ הבטיחות מפיק דו"ח מפורט המסביר בעברית באופן ברור ונוח לקריאה ולהבנה את נתוני הביקורת ואת תשובות המעבדה. במידה ותוצאות הבדיקה יצביעו על חריגה מהמדדים המקובלים, תיערך בדיקה נוספת על מנת לשלול מזון שאינו איכותי מספיק ואינו יכול להיות בשימוש עבור הסועדים במקום.