העובדים לעיתים קרובות עובדים שלא לפי התקנות ולדוגמא: ממקמים את המוצרים בצורה פסולה, חיתוך ירקות במדור שטיפת ירקות, אי שמירת טמפרטורות, עובדים במדורים לא נכונים, ואי שימוש בחומרי חיטוי ו/או שימוש בחומרי חיטוי שפג תוקפם.
דוגמה למקרה שחוזר על עצמו עוסק בהפשרת בשר בשטח הפתוח במטבח ולא במקרר הפשרה המיועד לכך.
דוגמאות בולטות נוספות קיימות מידי יום והן מצביעות על אי ידיעה ועל הבנה לקויה של התהליכים הנדרשים בשטח המטבח, הקירור, החימום והמחסנים.
דוגמה זו היא אחת מיני רבות והיא תורמת להבנת החשיבות בצורך בהדרכת העובדים. לכן נדרשת הדרכת עובדים ,הצורך בהדרכת עובדים נובע מריבוי התקנים הנדרשים לקיום על ידיהם והם לרוב אינם מודעים לכך.